Thumbnail

Opastetut retket

Lehmiranta on kartoittanut valmiiksi eläkeläisryhmille sopivia kohteita ja toimivia retkiohjelmia. Retkioppaina toimivat Suomen Opasliiton auktorisoimat, kohteensa ja seutunsa tuntevat matkailuoppaat. Ryhmä voi valita jonkin alla esitellyn retkivaihtoehdon tai teille voidaan räätälöidä jotain aivan muuta ja yllättävää.

Kysy myös suosittuja Sokkoretkiä.

Salo – Kurkistus Nokian kulisseihin

Ainutlaatuinen retki Suomen elektroniikka- ja matkapuhelinteollisuuden juurille. Opastettu kierros Nokian entisissä toimitiloissa ja Salon Elektroniikkamuseossa. Yhdistettävissä esim. Wiurilan kartano / Salon taidemuseo Veturitalli / Salokierros.

Kemiönsaaren kierros

Sisältää lossimatkan, vierailun Taalintehtaalla ja ruukinmuseossa, Westersin puutarhassa ja idyllisessä Angelniemen kirkossa meren äärellä.

Kesäpaikoista parhaimmat: Naantali ja Kultaranta

Sisältää esim. kierrokset Naantalin vanhassa kaupungissa, keskiaikaisessa Pyhälle Birgitalle omistetussa harmaakivikirkossa ja/tai tasavallan presidentin kesäasunnon puutarhassa Kultarannassa.

Suomen Eteläkärjen helmet: Raasepori, Fiskars ja Hanko

Raaseporin vanhakaupunki, Fiskarsin ruukkikylä ja merellinen Hanko pitsihuviloineen.

Merimaisemia Turun saariston pikkurengastiellä

Saaristotie siltoineen, laivoineen ja losseineen vie halki huikeiden merellisten luontomaisemien (Parainen, Nauvo, Rymättylä ja Naantali)

Somero – Maalle meidän landelle

Härkätien varrella sijaitseva Somero on tunnettu kartanoistaan (Härkälä ja Hovila) sekä kulttuuripersoonistaan Rauli Badding Somerjoesta Kaari Utrioon. Myös Pellavakeskus ja traktorimuseo ovat tutustumisen arvoisia.

Lohja

Länsi-Uudenmaan omenakaupungin erikoisuus on Tytyrin Elämyskaivos syvällä maan alla. Retkeen sisältyy myös vierailu keskiaikaisessa Pyhän Laurin kirkossa. Yhdisteltävissä mm. Mustion linna, Kaarteen sotamuseo ja syyskesällä omenatarhat.

Inkoo ja Fagervik

Inkoo voi ylpeillä maamme ainoalla merenkulkijoiden suojelijalle nimikoidulla kirkolla, Kuolemantanssi-maalauksella sekä Fagervikin hienolla ruukkimiljööllä.

Muita retkivaihtoehtoja

 • Aatelissukujen Halikko
 • Bengtskärin majakka
 • Hiidenlinna Somerolla
 • Mustion linna
 • Kartanoretki Teijolle
 • Louhisaaren linna ja Askaisten Ritaripuisto
 • Perniön lähikohteet: Kalliolaakson linna, Galleria Levola, Kosken kartanon kirkko & Here for D -kahvila tai Yliskylän kirkko
 • Salokierros ja iltatori
 • Salo – presidentillinen pikkukaupunki
 • Teijon kansallispuisto ja ruukkikylät
 • Turku

Salon kesäinen iltatori omatoimisesti

Salon suosituinta kesätapahtumasarjaa, iltatoreja, järjestetään kesäkuusta elokuun loppuun joka torstai. Iltatoritorstait keräävät yhteensä jopa 50 000 kävijää ja tunnelma on leppoisan kesäinen. Salon iltatorilla on sekä aikuisten että lasten kirpputori, torikauppiaita ja lavan ilmaiskonserteissa laaja kattaus tunnettuja esiintyjiä. www.saloniltatori.fi.

Varaukset

Retkistä ja retkipalveluista kannattaa sopia hyvissä ajoin, noin kaksi kuukautta ennen Lehmirantaan tuloa.

Retkipalvelutiedustelut ja varaukset:
puh. 040 7275 446 tai 040 7275 500.