Metallinen lehmätaideteos Lehmirannan lomakeskuksen puutarhassa Salossa

Terveysturvallisuustietoa Lehmirantaan saapuville

Julkaistu 22.6.2020

Viimeksi päivitetty 10.9.2020

päivitys 9.9.2020 (paritanssi- ja karaokejärjestelyt, kohta 8)

Turvallisin mielin lomalle

Lehmirannan lomakeskus on avannut ovensa 21.7. alkaen lomailulle, varovaiselle sosiaaliselle kanssakäymiselle ja uuden oppimiselle.

Olemme pyrkineet omalta osaltamme tekemään loman vietosta mahdollisimman normaalia, mutta kuitenkin turvallista, viranomaisohjeita noudattaen.

Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti valveutuneita suomalaisia eläkeläismatkailijoita. Lehmirannassa on tilaa ja luontoa viettää turvallista ja virkistävää lomaa. Lisäksi ohjeistamme monin tavoin asiakkaitamme huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Ministeriöiltä ohjeet turvalliseen kotimaanmatkailuun

Työ- ja elinkeino- sekä sosiaali- ja terveysministeriöt julkaisivat kesäkuussa ohjeet turvalliseen kotimaanmatkailuun.

Lehmiranta toimii matkailuyrityksenä ehdottoman tarkasti kyseisten ohjeiden mukaisesti huolehtien siivouksesta, hygieniasta ja turvaväleistä viestimisestä sekä varautumalla poikkeustilanteisiin. Matkustaminen on ohjeiden mukaan turvallista, mikäli jokainen osaltaan huolehtii turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kaikkea matkustamista sairaana tulee välttää.

Ohjeen mukaan riskiryhmään kuuluvien kannattaa pyytää hoitavalta lääkäriltä arvio matkustamisen turvallisuudesta.

Ohjeita ja tietoa terveysturvallisuudesta Lehmirantaan saapuville

 1. Sairaana ei pidä matkustaa
  On tärkeää välttää matkustamista, jos tuntee itsensä sairaaksi.
  Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kaikkea matkustamista tulee välttää, mikäli sairastumisen oireita on havaittavissa.

   
 2. Keskustele lääkärisi kanssa matkasuunnitelmasta, jos kuulut riskiryhmään.
  Jos kuulut riskiryhmään sairastua vakavaan koronavirustautiin, varmistathan hoitavalta lääkäriltäsi, onko sinun suositeltavaa matkustaa. Vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat lisätä mm. perussairaudet tai tilanteet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

   
 3. Matkustus omalla vastuulla
  Lehmiranta ei vastaa lomamatkan aikana sairastumiseen liittyvistä, sairastumisen vuoksi keskeytyneistä tai tarpeettomaksi jäävistä palveluista, esim. lomasta, hoidoista tai matkalipuista. Lehmiranta suosittelee oman henkilökohtaisen matkavakuutuksen hankkimista ja varmistamaan sen kattavuus mahdollisissa sairaus- ja peruutustilanteissa.

   
 4. Käsihygienia
  Kädet on syytä pestä aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

  Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Kannattaa välttää turhaa omien kasvojen tai yleisten tilojen pintojen koskettelua. Siivousta yhteisissä tiloissa on tehostettu.
   
 5. Yskimisetiketti
  Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. Asiakaspalvelupisteemme kahviloissa, ravintolassa ja hotellin vastaanotossa on varustettu muovipleksillä.

   
 6. Turvavälit
  Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Matkaillessa tulee välttää tilanteita, joissa ollaan lähikontaktissa muiden kanssa. Pidäthän siis 1–2 metrin turvavälin muihin ja huolehdit näin omasta ja toisten turvallisuudesta.

   
 7. Matka kotoa lomakeskukseen
  Turvavälit ja hyvä käsi- ja yskimishygienia on syytä muistaa myös matkalla. Oma auto tai oman ryhmän yhteiskuljetus voi nyt olla julkista liikennettä suositeltavampi vaihtoehto.

   
 8. Kasvomaskit
  Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa liikennevälineissä saavuttaessa, ellei muut terveydelliset syyt estä maskin käyttöä. Suosittelemme käyttöä lomalla myös niissä tilanteissa, jolloin ei voi pitää 1-2 turvaväliä muihin lomalaisiin. Tuothan mukaasi omat maskit. Lomakeskuksessa on myynnissä maskeja vain rajoitetusti.

   
 9. Ruokailu ja kahvilat
  Aamiainen ja muut ruokailut toteutetaan voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaisesti joko noutopöytänä tai lautasannosteluna turvavälit huomioiden. Kaikilla tulee olla istumapaikka pöydässä. Ruokaa ja juomaa noudetaan väljästi jonottaen turvaväleistä huolehtien. Auloissa on ohjeistus wc-tiloihin käsienpesua varten; myös käsidesiä on saatavilla.
  Lomakeskuksessa on laadittu varautumissuunnitelma poikkeusjärjestelyin toteutettavia puhtaanapito- ja ravitsemuspalveluita varten, ja nimetty sille vastuuhenkilö.

   
 10. Majoitus
  Majoitus pyritään toteuttamaan tilausten mukaisesti. Huom! Mies- tai naispaikan varanneet: Mikäli et halua majoittua mies- tai naispaikalle, kysythän jo etukäteen, onko mahdollisuus majoittua yhden hengen huoneeseen. 1hh-lisämaksu 25 euroa/ yö. Rajoitettu saatavuus.

   
 11. Ohjelmat
  Ohjelmatilaisuuksiin ja tapahtumiin voi tulla muutoksia koronaohjeistusten vuoksi. Ohjelmissa tulee huomioida voimassa olevat turvavälisuositukset ja hygieniaohjeet. Iltatanssit toteutetaan maskitansseina; osallistuminen omalla vastuulla.

   
 12. Jos saat oireita lomalla
  Jos tunnet lomallasi kurkkukipua, yskää tai muita sairastumisoireita, pysythän huoneessasi ja ota puhelimitse heti yhteys lomaohjaajaan tai ole muutoin yhteydessä lomakeskuksen henkilökuntaan. Mikäli oireet pahenevat tai eivät poistu seuraavaan aamuun mennessä tulee asiakkaan poistua lomakeskuksesta saamaan hoitoa / sairastamaan kotipaikkakunnalleen.
  Tarvittaessa lomakeskuksesta ollaan yhteydessä Salon paikalliseen terveydenhuoltoon ja sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti asiakkaan tulee hakeutua koronavirustestiin, mikäli terveydenhuolto sitä suosittaa. Lehmirannan asiakkailla on äkillisesti sairastuessaan oikeus kiireelliseen terveydenhuoltoon Salossa.

   
 13. Tartuntaketjujen jäljitys
  Jos Lehmirannan asiakkaalla tai henkilökunnan jäsenellä todetaan koronavirustartunta, selvitetään, onko altistumista tapahtunut ja altistuneet voidaan asettaa karanteeniin. Lomakeskus on velvollinen keräämään, tallettamaan ja luovuttamaan asiakkaiden yhteystiedot terveysvalvonnan edellyttämäksi aikaa mahdollisen koronajäljityksen vuoksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeet turvalliseen matkailuun kotimaassa.

Tervetuloa lomalle!